Program


Rejtélyes történelem - A csatamezőkön túl

Rejtélyes történelem - A csatamezőkön túl

A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti esemény nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt egyes kérdéseit. A program házigazdája Katona Csaba történész, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársa, aki minden témát egy meghívott történésszel jár körbe és mutat be a közönségnek.

Jegytípusok


2 500 Ft
Belépőjegy

Aktuális előadások



A 1848–1849. évi forradalom és szabadságharc veteránjai különleges időkben különleges célokért küzdöttek. Ám a világosi fegyverletételtől az utolsó honvéd haláláig nagyot fordult a világ. Mi történt azokkal az egykori honvédekkel, akik megöregedtek? Miként ápoltak a '48-as regiment emlékét az agg honvédek és a társadalom miként viszonyult hozzájuk? Miként élték meg a kivételes, nagy generáció képviselői ezeket a komoly mértékű változásokat? A beszélgetés e kérdésekre keresi és adja meg a választ. Ress Zoltán történésszel beszélget házigazdánk, Katona Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár történésze.

Helyszín: Testőrpalota, Vetítőterem

Ajánló


A budai Vár egyik ékszerdobozában a De la Motte–Beer-palotában a Budavári Palotanegyed saját borait kóstolhatják meg az érdeklődők.

IPARI ÉLMÉNYLIFT INOTÁN! A Túrajó Felemelő felvonója 62 méteres útvonalán kívülről követi le a torony szokatlanul hajlított, forgáshiperboloid alakú palástját.…

A Várnegyed története férfiaktól hangos: mintha kizárólag csak uralkodókról, államférfiakról, hadvezérekről, katonákról és építészekről szólna. A Budai Várséták programjában azonban…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!