Program


Túrajó - Felemelő
4

Túrajó - Felemelő

IPARI ÉLMÉNYLIFT INOTÁN!

A Túrajó Felemelő felvonója 62 méteres útvonalán kívülről követi le a torony szokatlanul hajlított, forgáshiperboloid alakú palástját.
A talajszinten álló pódiumról indulva és oda visszaérkezve, a torony tetején tartott ötperces megállót is beleértve összesen mintegy 25 perc menetidővel számolhatsz.

Jegytípusok


9 900 Ft
Belépőjegy

Aktuális előadások







A helyi védettséget élvező hűtőtoronyra függesztett élménylift percenként 9 métert emelkedik a torony külső felszínén. 8 perccel az indulást követően már madártávlatból tárul eléd az elhagyatott ipari terület látványa.
Az élményliftről biztonságosan nézhetsz szét és követheted nyomon, miként veszi vissza a természet az uralmat az egykori gyártelep ma már használaton kívüli épületei, műszaki berendezései felett.
60 méter magasból rácsodálkozhatsz az erőmű tágabb környezetében lévő épített és természeti értékekre is.
Az egyórás program részeként a hűtőtorony belsejébe is beléphetsz. Közvetlen közelről követheted végig az egykor 10 méter magasságba felszivattyúzott forró víz útját az egyre vékonyabb csöveken át a torony aljában épített tároló medencéig.

Info:

Magasság: 62 méter
Időtartam: 1 óra
Séta hossza: 1 km
Nehézségi fok: könnyű
Találkozási pont: Erőmű bejárata (Erőmű utca eleji buszmegálló utáni kis körforgalomnál balra)
Parkolás: Ingyenes parkolóhelyeket vehetsz igénybe az Erőmű bejárata előtt.

Közösségi közlekedés:

Javasoljuk, hogy távolsági autóbusszal közelítsd meg a helyszínt és az Alumíniumkohó bejárati út (Erőmű lakótelep) megállónál szállj le!
Innen a 8-as út Alumíniumkohó oldalán található megállóból egy jól kitaposott ösvényen juthatsz el az Erőmű utcai kis körforgalomhoz, és mögötte az Erőmű bejáratához.

Figyelmeztetések:

Tériszony:
Mivel a Felemelő 62 méter magasba emelkedik, a tériszony kizáró ok.

Testsúly:
Testsúlykorlátozás nincs.

Akadálymentesség:
A Túrajó Felemelő pódiuma akadálymentesített, de az élményliftet technikai okokból egyelőre nem vehetik igénybe kerekesszékkel közlekedő, illetve segítségre szoruló vendégeink.

Kor / Magasság:
A Túrajó Felemelőt biztonsági okokból csak 6 éves életkor és 120 cm magasság feletti látogatóink használhatják. Ennek oka, hogy a munkahíd biztonsági korlátja eltakarja a kilátást a gyermekek elől, őket kézben tartani vagy felemelni viszont balesetveszélyes és szigorúan tilos. 18 éves életkor alatt a Túrajó Felemelő csak szülői felügyelet mellett vehető igénybe.

Időjárás:
A Túrajó fenntartja magának a jogot, hogy várhatóan kedvezőtlen időjárási viszonyok kockázata esetén felfüggessze a Felemelő működését. Ilyen kedvezőtlen időjárási viszony például a villámlással járó zivatar, a legalább 10 m/s átlagsebességű szél vagy a legalább 15 m/s maximális erősségű széllökés.
Kedvezőtlen időjárás esetén a megvásárolt jegyeid árát automatikusan visszatérítjük.

Felelősség:
A Túrajó Felemelő látogatójaként a területet saját felelősségre használhatod. A területre belépéssel egyben vállalod, hogy betartod az utasításokat, mindig a sétakísérő által jelzett, kijelölt útvonalon haladsz, és a látogatás időtartama alatt végig sétakísérőnkkel tartasz.
Kérjük, hogy értékeidet lehetőleg hagyjd otthon, de semmiképpen ne hozd be az egykori erőmű területére!

Biztonsági szabályok:

  • 18 éves életkor alatt a Túrajó Felemelő csak szülői felügyelet mellett vehető igénybe.
  • A szolgáltatást igénybe vevők a telephelyen csak zárt csoportban, kizárólag a kijelölt útvonalon, a sétakísérő vezetésével közlekedhetnek.
  • A szolgáltatást igénybe vevők a helyszínen oktatáson vesznek részt. Az oktatási tematika kitér a magatartási szabályok fontosságára, a védőeszközök használatára, az esetleges balesetek, rosszullétek során, valamint az időjárási viszonyok hirtelen kritikussá válása esetén követendő teendőkre.
  • A szolgáltatást igénybe vevők kötelesek a rendelkezésükre bocsátott egyéni védőeszközöket (védősisak, teshevederzet, karabíner) használni. A védőeszközök nélkül a munkahídra felmenni szigorúan tilos!

 

Ajánló


Titkokat rejtő palota? Szellemi, históriai, építészettörténeti kalandozás? Mindez együtt és külön-külön is igaz az egykori patika- és lakóházra, amely a…

Ismerd meg a budai Vár második világháborús ostromát a visszaemlékezők személyes történetein keresztül! Sétálj velünk a Budavári Palotanegyedben és a…

Ismerd meg velünk legendás építészünk, Hauszmann Alajos munkásságát, valamint fő műve, a Budapest ikonikus épületegyüttesének számító Budavári Palota és környezete…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!