Program


Bán Blanka művészettörténész tárlatvezetése és pezsgős koccintás a Nyár a parton kiállításon
2

Bán Blanka művészettörténész tárlatvezetése és pezsgős koccintás a Nyár a parton kiállításon

A csodálatos természeti tájak hosszú ideje inspirálják a képzőművészeket, a víz pedig különösen közkedvelt témának számít. Vajon mit jelentett Egry József és Csók István számára a Balaton? Miért különleges a „Vaszary-kék” szín és miért nevezte magát Csontváry Kosztka Tivadar „a világ legnagyobb Napút festőjének”?  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 14. szombat, 18:30

És vajon mi köti össze Aba-Novák Vilmost, Molnár C. Pált és Szőnyi Istvánt a víz szeretetén túl? Bán Blanka művészettörténész tárlatvezetésén kiderül! A vezetés után pezsgős koccintásra hívjuk vendégeinket a Déli panorámateraszra, Budapest egyik legszebb panorámájával. A belépőjegy tartalmazza a pezsgős koccintás árát!

A Várkert Bazárban immár hagyomány, hogy a nyár beköszöntével vízparti témájú kiállítással kedveskedünk a látogatóknak. Az elmúlt években a magyar tenger világát varázsoltuk a főváros szívébe, idén pedig a Magyar Nemzeti Galéria gazdag festészeti gyűjteményéből láthatnak válogatást az érdeklődők. A most kiállított tablók képein többek között Magyarország legismertebb vizei, a Duna és a Balaton láthatók, de emellett a magyar művészek kedvenc tengerparti helyszínei is megjelennek, mint az olasz La Spezia öböl vagy a Messinai-szoros partján fekvő festői város, Scilla.

A tárlat során 10 darab szabadon álló, kivilágított installációban összesen 19 tablófelületen keresztül próbáljuk közelebb hozni a nyári fürdőzés örömeit, a vízparti tájak hűsítő, megnyugtató hangulatát. A kiállítás célja, hogy a 10 éve megújult Várkert Bazárba látogatóknak bemutassuk, hogy a legnevesebb hazai festőink hogyan örökítették meg egykor a nyár legszebb pillanatait. A képek között sétálva szinte érezzük a naptej édes illatát, fülünkben halljuk a tenger morajlását, a strandolók vidám kacagását és egy pillanatra a csodás vízpartokon találhatjuk magunkat.

Időtartam: 60perc

Helyszín: Várkert Bazár, Gloriett rámpa

Találkozási pont: A rámpa alján, az Oroszlános kapunál.

Kérjük a jegyvásárlókat, érkezzenek időben, hogy a tárlatvezetés kezdete előtt fel tudják venni a tour guide eszközt!

Esőhelyszín: Várkert Bazár, YBL6 Művészeti Tér (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 6.)

Tájékoztató eső, rossz időjárás esetére >>>

Ajánlatunk


musical Az előadást angol felirattal játsszuk.

2024-ben, immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb, legszínesebb társasjátékos rendezvénye, a Társasjátékok Ünnepe® és Társasjátékvásár!

Toronykőy Attila Operatúra Papagenóval A gyermekek biztonságos látogatása érdekében szülői felügyelet nélkül a programon való részvétel nem lehetséges.

Ajánló


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Budafoki Dohnányi Zenekar Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium Vezényel: Hollerung Gábor

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!