Program


Takáts Tamás Blues Band koncert

Takáts Tamás Blues Band koncert

Kapunyitás: 19:00
Vendég: B3 Blues Project 19:15
Takáts Tamás Blues Band 20:00

 több

Jegytípusok


4 500 Ft
Belépőjegy

Aktuális előadások



Takáts Tamás Blues Band – 34 év Rock & Roll

Az ország egyik legkiválóbb énekese, a Karthago, a Senator és az East frontembere, Takáts Tamás 1990-ben hozta létre saját zenekarát, a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et, Gál Gábor gitárossal.
Az amerikai blues és a magyar rock legjobb hagyományait ötvözik karakteres dalaikban.
Takáts Tamás (aki az éneklés mellett szájharmonikán is játszik), Gál Gábor-gitáros, Tóth
Károly dobos, valamint Patyi Sándor basszusgitáros ( állandó helyettes: Péterfí Attila NOX ) „Optimizmus, búfelejtés, rock and roll!” – ahogyan Takáts Tamás szokta mondani.
A B3 Blues Project eredetileg egyetlen alkalomra állt össze egy miskolci klub tulajdonosának ötlete nyomán, azonban annyira jól sikerült a bemutatkozás, hogy fél évente megismétlésre került a koncert. A zenekar neve (némileg ironikusan) a világhírű G3 koncertek mintájára épül.
A koncepció lényege az volt, hogy 3 miskolci blues gitáros a saját kedvenc dalait bedobta egy közös listába, és mindenki eldöntötte, hogy melyikben szeretne együtt zenélni a többiekkel. A dob-basszus alap állandó maradt és miután repertoár annyira szerteágazó stílusú,  egy női és egy férfi énekessel zajlottak a fellépések. A koncerteken  időnként neves  vendégek is tiszteletüket tették, többek között két olyan magyar blues gitáros is, mint Benkő Zsolt (Herfli Davidson, Harakyru Band, Garda-Benkő duó stb.) és Gál Gábor (Takáts Tamás Blues Band). A formáció érdekessége, hogy sohasem lépett fel kétszer ugyanabban a felállásban.
Az egyik alapító gitárost az élet más területre sodorta, így a projekt évekre alvó üzemmódba került, azonban a 2024-ben, a Katowicében megrendezett "V4" elnevezésű blues fesztivál felkérésére újra aktivizálódott, és nagy sikerrel képviselte Miskolc városát az eseményen.

A formáció jelenlegi felállása:

Kántor Boglárka - ének
Csontos Péter - ének, gitár
Minyó Ákos - basszusgitár
Nagy Ferenc - dob
Jónyer András - gitár
Kurucz Attila - gitár

 

Ajánló


A huszonöt éves jubileumát ünneplő, már bőven milliós példányszám fölött eladott műfaji klasszikus kibővített verzióban jelenik meg újra - rajta…

Földes László Hobo jövőre ünnepli 80. születésnapját. A jeles jubileum kapcsán egy közös ünneplésre hívja közönségét 2025. február 15-én a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!