Program


Száll a kakukk fészkére
5

Száll a kakukk fészkére

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 26. péntek, 19:00

Addig nemigen lehet erős az ember, amíg a dolgoknak a humoros oldalát nem látja." - A helyszín az örültek háza. A téma azonban nemcsak az őrület és a valóság viszonya - de persze az is. A darab egyik főszereplője R.P. McMurphy, hogy elkerülje a rabgazdaságban letöltendő börtönbüntetését, betegnek tettetve magát elmegyógyintézetbe kerül. Az itt eltöltött idő alatt folyamatosan szembeszegül az előírásokkal és betegtársai szemét is próbálja felnyitni. A zsarnok főnővér és McMurphy csatája a darab fő mozgatórugója. A történet remekül ötvözi a humoros és a drámai elemeket, nem mellesleg komoly mondanivalóval rendelkezik. 

Írta: Ken Kesey
Színpadi adaptáció: Dale Wasserman

Szereplők:

R.P. McMurphy - Németh Zoltán 1
Bromden - Hann Benedek Ferenc

Ratched nővér - Németh Fáni
Billy Bibbit - Tóth Arnold / Hernicz Albert
Dale Harding - Hancz Attila
Cheswick - Németh Zoltán 2
Scanlon - Hencz Zsolt
Martini - Bogenfürst Dávid Gábor
Candy Starr - Ölyüs Vivien
Sandra - Bagó Veronika
Dr. Spivey - Szabó Csaba
Flinn nővér - Pölöskei Istvánné
Williams ápoló - Ölyüs Attila
Warren ápoló - Nagy Viktória

Hang és fény: Élő József
Díszlet: Dombi Ágnes,Németh András, Csizmazia Ferenc
Rendezőasszisztens: Szigetiné Németh Krisztina
Rendező: Németh Fáni

 

Ajánlatunk


“Színdarabot csinálni valahogy régi álmom volt, mert szép, kreatív dolog. De eddig hiányzott a drámám hozzá. Most megvan. Én bányászom a nyersanyagot, de a végső formáját az alkotótársaim fogják megadni, amíg lehet, az én közreműködésemmel. Elfogadom, ha esetleg én már nem látom az előadást. Nagyon szeretném, de ebben a játékban nem a győzelem, a részvétel a fontos.” /Karsai Dániel/

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!