Program


Szakcsi Jazz Egyesület - A magyar jazz generációi

Szakcsi Jazz Egyesület - A magyar jazz generációi

Az esemény nemcsak egy koncert, hanem igazi közösségi élmény, generációk találkozása és párbeszéde, ahol tapasztalt és fiatal zenészek együtt lépnek színpadra, hogy bemutassák a jazz műfajának sokszínűségét és gazdagságát. Általuk betekintést nyerhetünk a hazai jazz hagyományaiba és egyúttal a magyar jazz jövőjébe is.

Jegytípusok


4 200 Ft
Földszint

Aktuális előadások



Közreműködik:

Egyesületi tagok:
Bacsó Kristóf
Balázs Elemér
Fekete-Kovács Kornél
Kőszegi Imre
Oláh Kálmán
„Pecek” Lakatos Krisztián
Ifj. Szakcsi Lakatos Béla (Szakcsi Jr.)
Szakcsi Lakatos Róbert
Szőke Nikoletta
Torma Rudolf

Az egyesület által kiválasztott fiatal zenészek:
Balogh Máté
Bangó Adrienn
Castagno Claudia
Éles Máté
Farkas Attila
Farkas Zsolt
Fazekas Tamás
Fehér Fábió
Jónás Rezső
Nagy Noémi
Rigó Gábor
Suke Sándor
Tűzkő Salamon
Varga Balázs

A Szakcsi Jazz Egyesület „A magyar jazz generációi” című eseménye nemcsak egy koncert, hanem igazi közösségi élmény, generációk találkozása és párbeszéde, ahol tapasztalt és fiatal zenészek együtt lépnek színpadra, hogy bemutassák a jazz műfajának sokszínűségét és gazdagságát. Általuk betekintést nyerhetünk a hazai jazz hagyományaiba és egyúttal a magyar jazz jövőjébe is. Igazi kuriózum, hogy a Szakcsi Jazz Egyesület által kiválasztott 14 fiatal tehetség ezen az estén 10 ismert jazzművész társaságában ad koncertet. Így történhet meg például, hogy a 16 éves szaxofonos, Balogh Máté a legendás jazzdobossal, az idén 81 esztendős Kőszegi Imrével fog zenélni.

„A jazz egy olyan műfaj, amit minél több együttjáték során lehet leginkább elsajátítani. A fiatal jazzművészek számára a koncertezés a fejlődéshez elengedhetetlen. Édesapám, Szakcsi Lakatos Béla még életében meg szerette volna alapítani az egyesületet, de erre sajnos már nem kerülhetett sor. Halála után úgy éreztem, szeretném felvállalni ezt az általa is oly fontosnak tartott feladatot, így az egyesület számos tevékenysége mellett a fiatalok támogatását is. Számomra is sokat jelentett fiatalon Lakatos Ablakos Dezső és Babos Gyula szerető-odafigyelő támogatása, a legnagyobb iskola az volt, ha velük játszhattam. Az októberi koncert programját úgy állítottuk össze Szőke Nikolettával, hogy minden résztvevőnek lehetősége legyen megmutatni tudását, és a közönség is betekintést nyerhessen a jövő jazzéletébe.” (Szakcsi Jr., jazzművész, a Szakcsi Jazz Egyesület elnöke)

A Szakcsi Jazz Egyesület számára a fiatal muzsikusok támogatása és bemutatása kiemelt fontosságú. A koncert célja, hogy teret biztosítson az új generáció számára, ahol a tehetséges zenészek lehetőséget kapnak a kibontakozásra és a szakmai fejlődésre. Az egyesület nemcsak a magyar jazz hagyományainak megőrzését, hanem annak folyamatos megújítását is fontosnak tartja, ezért a programban szereplő fiatalok különleges zenei produkciókkal készülnek.

A Szakcsi Jazz Egyesület vezetőségi tagjai olyan ismert művészek, akik a világ minden részére viszik a magyar jazz hírét, így Szőke Nikoletta, Balázs Elemér, Zsoldos Béla, Oláh Kálmán vay László Attila. Az egyesület elnöke ifjabb Szakcsi Lakatos Béla. A számtalan tehetség közül az egyesület most 14 fiatalnak tud lehetőséget adni a fellépésre, de a jövőben további koncerteken mutatkozhatnak majd be az ifjú jazzművészek. A Szakcsi Jr. és Szőke Nikoletta által összeállított műsorterv változatos és izgalmas programot kínál, ahol a modern és a klasszikus jazz éppúgy helyet kap, mint az avantgárd, újragondolt jazzsztenderdek éppúgy, mint saját kompozíciók. A fiatal muzsikusok többsége már jelentős sikereket ért el versenyeken, és remélhetőleg a nemzetközi zenei életben is aktívan részt tudnak majd venni.

Ajánló


A tavaly hatalmas sikert aratott, teltházas aréna koncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét…

A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

A New York-i Broadway-ról Londonba és most Budapestre Erkel színház – 2025. jan. 11.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!