Program


Symphonia Fantasia Karácsonyi koncertje
2

Symphonia Fantasia Karácsonyi koncertje

Symphonia Fantasia karácsonyi koncertje

 több

Jegytípusok


8 000 Ft
A szektor, B szektor, C szektor, D szektor

Aktuális előadások



Igazi komolyzenei csemegét kínál a Symphonia Fantasia karácsonyi koncertje.

Romantikus zeneművek színe javát hallhatjuk, szokás szerint rövid és stílusokat váltó sorrendben a karmester úr zenei utalásaival és történeteivel fűszerezve. A koncert elrepít bennünket gondolatban a párizsi, szentpétervári, prágai és bécsi bálok hangulatához, ahol elegánsan öltözött hölgyek és urak táncolnak keringőt, polonézt és polkát. Élvezhetünk egy ritkán hallható koncertáriát Mozarttól, amelynek különlegessége, hogy a zenekari kíséret mellett önálló zongora szólam is szerepel benne. Chopin egy ritkán játszott románcát hallgathatjuk meg, amiről a szerző ezt írja: Álmodozás egy tavaszi , holdsütötte éjszakán.

A műsor ihletett karácsonyi hangulatot teremt az ünnepi készülődéshez egy ének kvartett produkciójával és természetesen nem maradhat el a zenekarra hangszerelt, ismert karácsonyi dal közös éneklése sem.

MŰSOR:

 Csajkovszkij: Anyegin - Polonéz Mozart: Ch'io mi scordi di te - koncertária, zongorán közreműködik: Birtalan Zsolt  énekel: Patak Zita Chopin: e-moll zongoraverseny - 2. tétel, zongorán közreműködik: Birtalan Zsolt Gounod: Faust - Balettzene   

szünet 

Karácsonyi carolok - közreműködik: a Lorem ipsum Kvartett, (Balázs Júlia, Patak Zita, Ress Tamás, Hahn Gergő) Dvorák: e-moll szláv tánc  Op 72. No.2 Rahmanyinov: Vocalise, énekel: Patak Zita Lehár: Arany és ezüst keringő Strauss: Kirándulóvonat - gyorspolka

 

 Patak Zita énekművész repertoárja igen széles. Rendszeresen énekel Vashegyi György együtteseivel, itt főleg régi zenét ad elő, tagja a Rádió Énekkarnak, szólistaként pedig több ősbemutató fűződik nevéhez. Sokoldalú művész, szólistaként lépett fel többek között New Yorkban, Edinburghban, Berlinben, neves karmesterekkel és zenekarokkal dolgozott együtt (Kocsis Zoltán – Nemzeti Filharmonikusok, Fischer Iván – Budapesti Fesztiválzenekar, Medveczky Ádám – Szent István Filharmonikusok, Dénes István – Magyar Állami Operaház Zenekara).

Ménesi Gergely karmester 1983–1986 között a Szent István Gimnázium Szimfonikus Zenekarában hegedült. Hosszú időn keresztül volt vezető karmestere a Szent István Gimnázium Jubileumi Szimfonikus Zenekarának. A IX. Ferencsik János Nemzetközi Karmesterverseny 2. helyezettje. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Karmester és Karvezető tanszék vezényléstechnika főtárgy tanára, és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának karmestere, habilitált egyetemi docens, valamint a Szent István Filharmonikusok és a Győri Egyetemi Zenekar karmestere. 1998-tól a Kassai Filharmonikus Zenekar állandó vendégkarmestere. Vendégszerepelt Svájcban, Svédországban, Németországban, Szlovákiában és Erdélyben.

Birtalan Zsolt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte zongoraművészi és zongoratanári diplomáját, később doktori címét .Jelenleg a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében magánének korrepetítor, kamaraének és kamarazene tanár és a Győri Szécheny István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének korrepetítora. Szólózongoristaként fellépett  több hazai zenekarral, többek között az UMZE Kamaraegyüttessel a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Duna Zenekarral, a Liszt Ferenc Kamarazenekarral.Játszott külföldön is, például Liszt Ferenc felújított milanói Steinway-zongorájának sajtónyilvános avatásán  a milánói Scala-akadémián. Számos díjat nyert hazai és külföldi zongoraversenyeken, elnyerte az EMMI Fischer Annie zenei előadóművészeti ösztöndíját is. 

A Lorem ipsum Kvartett 2020 őszi alapítása óta a komolyzene vokális irodalmának megszólaltatását túzte ki célul négy egyéni hangon, legyen szó Tallis meghitt egyházzenéjéről vagy Kodály nagyívű vegyeskarairól. Balázs Júlia, Patak Zita, Ress Tamás és Hahn Gergő együttese az elmúlt négy évben a zenetörténet változatos korszakait érintette: a kora barokk polifóniája, a német és orosz romantika, valamint a 20. és 21. század magyar kóruszenéje csak néhány fejezet a Kvartett repertoárjából, amelyet számos nagyvárosunk mellett már a bécsi és londoni közönségnek is elvittek.

 

 

 

 

 

Ajánló


BEETHOVEN / CHOPIN / R. STRAUSS Bogányi / Szűcs / Fenyő / Keller

A NOX 2025 tavaszán egy igazán látványos és vadonatúj műsorral készül, melyet március 22-én, az MVM Dome-ban mutatnak be!

A 2014-ben feltűnt izlandi elektronikus zenei duót, a Kiasmost két tapasztalt, külön-külön is jól ismert zeneszerző-producer alkotja. Tegyük hozzá, mindketten…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!