Program


"Nálatok laknak-e állatok?" - Családi séta a Budavári Palotanegyedben
4

"Nálatok laknak-e állatok?" - Családi séta a Budavári Palotanegyedben

Nálatok laknak-e állatok? Mert nálunk, a Budavári Palotanegyedben, igen! Sárkányok, oroszlánok, vadászkutyák, lovak, sólyom, holló, nyuszi, őzike és szarvas. Vajon hol találhatjuk meg őket, és rajtuk kívül laknak-e még állatok a budai Várban? Gyűjtsük össze együtt földön, vízben és levegőben az állatábrázolásokat, és közben mesék, játékok segítségével ismerjük meg a hozzájuk fűződő legendákat és érdekes történeteket!

Jegytípusok


2 500 Ft
sétajegy

Aktuális előadások



A budai Vár terei a gyermekek, a szülők és a nagyszülők számára is izgalmas felfedeznivalókat kínálnak. A Budavári Palotanegyedben sétálva állatok hadával találkozhatunk, akik már a századforduló óta a Vár megbecsült lakói. Történetük követte a Palotanegyed viharos és fényes időszakait, sokuk ideiglenesen el-, majd visszaköltözött, de számuk az évtizedek alatt folyamatosan gyarapodott: hol büszkén védve a kapukat, hol fáradhatatlanul széttárt szárnnyal, vagy alig észrevehető aprócska termetükkel, de mindig kíváncsi tekintettel fürkészve a páratlan panorámát és a budapestiek életét. Sétánk során az ő nyomukba eredve megtudhatjuk, hogy kikről kapta nevét az Oroszlános udvar, mit keres a szökőkútban egy hatalmas harcsa, miért olyan különlegesek a csikósok, miért szerepel egy nőalak a magyar Trevi-kútként is emlegetett Mátyás kútján, és kik vannak még ott álruhában. A Szent György-legendából pedig kiderül, hogy legyőzhető-e egy sárkány. Mindeközben összeszámoljuk, hányféle elhelyezésben és anyagból formálták meg ezeket a különleges lakókat, a séta végére pedig minden résztvevő elkészítheti a saját „állati lelőhelyek”-térképét!

INDULÁS: Oroszlános udvar (1014 Budapest, Szent György tér 2.) 
ÉRKEZÉS: Halászó gyerekek kútja (1014 Budapest, Szent György tér 2.)
IDŐTARTAM: 60 perc

Jó tudni 

• kültéri program
• 7-11 éveseknek ajánlott (A programot ennek megfelelően alakítottuk ki, kérjük, hogy az ilyen korú gyermekek számára váltsanak sétajegyet!)
• kérjük, hogy a gyermek felnőtt kísérővel érkezzen (1 gyermeket 1 felnőtt, 2 vagy annál több gyermeket maximum 2 felnőtt kísérhet)
• a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni
• rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk
• macskaköves utakon, lépcsőkön közlekedünk, a séta nem akadálymentes
• megfelelő cipő viselését javasoljuk 

 

Ajánló


Ismerd meg velünk a budavári zsidóság közel 800 éves történetének eseményeit és helyszíneit!

Ismerd meg velünk legendás építészünk, Hauszmann Alajos munkásságát, valamint fő műve, a Budapest ikonikus épületegyüttesének számító Budavári Palota és környezete…

A Várnegyed története férfiaktól hangos: mintha kizárólag csak uralkodókról, államférfiakról, hadvezérekről, katonákról és építészekről szólna. A Budai Várséták programjában azonban…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!