Program


Modern Art Orchestra adventi koncertje-Szőke Nikoletta&Hont Lilla - Ünnep a Budavári Palotanegyedben

Modern Art Orchestra adventi koncertje-Szőke Nikoletta&Hont Lilla - Ünnep a Budavári Palotanegyedben

Ugyan a Modern Art Orchestra (MAO) egyik korai lemeze is egy karácsonyi darab, ezen a kétrészes koncerten a hangsúly nem csak a karácsonyi ünnepkörre esik, hanem a hitélményt általában megragadó zenéket is megszólaltat.  több

Jegytípusok


7 500 Ft - 14 500 Ft
2 jegytípus

Aktuális előadások



Így például a múlhatatlan kedvenc, a Messiás egy részlete és egy másik Händel-feldolgozás, valamint egy Johann Sebastian Bach-hommage is felhangzik az első részben, amely az európai klasszikus zene jegyében áll.

A Modern Art Orchestra régóta módszeresen ülteti át saját nagyzenekari, improvizatív közegébe a különböző korok mesterműveit. Egyik legnagyobb vállalkozásuk ezen a téren a Via Crucis című Liszt-oratórium új formába öntése, amelyet két részlet erejéig itt is felidéznek. Az első rész, melyben a nagyreményű, fiatal szoprán, Horti Lilla közreműködik, Ellington „Sacred Music” című szvitjének egy tételével zárul.

A koncert második felében a hagyományosabban jazzes repertoár kerül előtérbe, ennek megfelelően szólistája a kiváló jazzénekesnő, Szőke Nikoletta lesz. A leggyakrabban hallott dalok közül a Mel Tormé-féle Christmas Song csendül fel, ám emellett inkább a jazzben meghonosodott magyar és amerikai örökzöldeket hozza közel a közönséghez a koncert, kiegészítve a zenekar saját szezői gárdájának darabjaival, hangszereléseivel.

 

VIP Sabrage és warm up szolgáltatás

Élvezd a koncert előtti pillanatokat egy kis kényeztetéssel a Főőrség éttermében!

 

A csomag tartalma:

2 pohárpezsgőt vagy 100% rostos üdítőt

ínycsiklandó sajt-sonka tál

látvány sabrage pezsgőbontás

hely foglalása a koncert teremben

 Mi az a sabrage?

 

A francia hadseregben szolgáló huszárok híresek voltak bátorságukról és különleges megjelenésükről. A sabrage ebben a környezetben alakult ki, a huszárok technikája később fontos eseményeken és katonai ünnepségeken is elterjedt. A sabrage egy hagyományos pezsgőbontási módszer, amely során egy speciális sabrage karddal vagy pengével vágják le a pezsgő/champagne palack nyakát. Ez a gyakorlat eredetileg a francia huszárok között vált népszerűvé a 19. században látványossága és eleganciája miatt.

 

Találkozási pont: Főőrség Étterem és Kávéház, bejárat, 17:30!

Ajánló


A nagy érdeklődésre való tekintettel, dupla Geszti Sixty koncert az Arénában!

Charlie zenész, trombitás: a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze. Pályafutása során…

A NOX 2025 tavaszán egy igazán látványos és vadonatúj műsorral készül, melyet március 22-én, az MVM Dome-ban mutatnak be!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!