Program


Idegenek és ismerősök

Idegenek és ismerősök

A darab Jókai Mór párizsi látogatása idején történik, zajlik nem létező időben – két – illetve három - szereplővel. Az írófejedelem, aki feleségével időzik Párizsban, ellátogat a már halott Munkácsy Mihály lezárt műtermébe, hogy szemügyre vegye a világhírnévre szert tett kortárs életét körülvevő miliőt.

Jegytípusok


3 900 Ft
Stúdió

Aktuális előadások





 

Zalán Tibor: Idegenek és ismerősök

Jókai és Munkácsy

Rendező: Herczeg T. Tamás

A darab Jókai Mór párizsi látogatása idején történik, zajlik nem létező időben – két – illetve három - szereplővel. Az írófejedelem, aki feleségével időzik Párizsban, ellátogat a már halott Munkácsy Mihály lezárt műtermébe, hogy szemügyre vegye a világhírnévre szert tett kortárs életét körülvevő miliőt. A műteremben meglepetés fogadja: már érkezése előtt ott tartózkodik Munkácsy Mihály (vagy a szelleme, vagy valaki színész, valaki felkészített szemfényvesztő – ez szándékaim szerint a játék végéig nem derül ki), akivel történeti és művészetelméleti vitába bonyolódik. Beszélgetésük centrumában a mai és létező, érvényességét vagy kizárólagosságát nehezen megmagyarázható kérdés áll, ki a nagyobb, fontosabb hozadéka nemzete számára, a világpolgárként élő és alkotó művész, aki nemzetközi szinten emeli hazája dicsőségét, fokozza elismertségét, vagy a nemzetét jelenlétével is vállaló és szolgáló művész, aki a hazájában élőkkel együtt élve, azok napi képviseletét és szellemi fejlődését vállalja fel.

 

Stúdiószínház

Zalán Tibor: Idegenek és ismerősök

Zene: Varga Bálint

 

Jókai Mór: Czitor Attila

Munkácsy Mihály: Gerner Csaba

Lány: Kövesdi Kornélia

 

Látványterv: Herczeg T. Tamás Szcenikus: Vacsi Dávid

Jelmez: Petrovszki Árpád

Rendezőasszisztens – súgó – ügyelő:

Gulyás-Szojka Cinthia Daniella / Kövesdi Kornélia

Rendező: Herczeg T. Tamás

 

A(z) Új kortárs magyar dráma színpadi ősbemutatója Békéscsabán megrendezésének támogatása

szakmai program megvalósítását 2024. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Ajánló


A legismertebb ABBA slágerek válogatása.

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre 2007. június 30-án a PS…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!