Program


Diadal és bukás - A forradalmak képei és dallamai - Zene és Képzőművészet

Diadal és bukás - A forradalmak képei és dallamai - Zene és Képzőművészet

Talán bele sem gondoltunk még abba, hogy a zene és a képzőművészet nemcsak erősíti egymást a befogadói élményben, de nagyon is tudatos alkotó szándékok rejlenek mögötte. Számos zeneműnek van képszerű címe, és a képzőművészetben is bőven találkozunk szonátákkal, szimfóniákkal. A zene és képzőművészet kapcsolata rendkívül sokrétű, történetileg szinte az ősidőkig nyúlik vissza és rengeteg műfajt érint.  több

Jegytípusok


2 900 Ft
Belépőjegy

Aktuális előadások



Előadássorozatunkban ezt a kapcsolatot mutatjuk meg minél több oldalról, említést téve többek között az operák képi világáról, a zenészportrékról, sőt még a hanglemezborítók stílusairól is a Budapesti Filharmóniai Társaság kamarazenekara és dr. Bellák Gábor művészettörténész segítségével. 

Október 23-a az 1956-os forradalom ünnepe. A forradalom mindig a nagy, szélsőséges átértékelések időszaka, amelynek része a felemelkedés és a bukás, a hősiesség, az áldozatvállalás és az önfeláldozás. Európában a 19. és a 20. század volt a nagy forradalmak kora, s mind a képzőművészetben, mind a zenében igazi nagy, lelkesítő alkotások születtek.

Közreműködnek:

dr. Bellák Gábor, művészettörténész

Budapesti Filharmóniai Társaság zenészei

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a megszokottól eltérően az előadást a Magyar Nemzeti Galéria, I. emeletén tartjuk meg. (1014 Budapest, Szent György tér 2.)

Derkovits Gyula: Kapudöngetők, 1928-1929

Fametszet, papír; 440 × 494 mm

Budapest Történeti Múzeum Fővárosi Képtár, Ltsz: KM 64.7.2.

Ajánló


Filmzene orgonán? Miért ne?! De hogy fog szólni? Izgalmasabban, mint hinnénk, hiszen a többnyire a fejünk fölött függő hangvető leereszkedik,…

A New York-i Broadway-ról Londonba és most Budapestre Erkel színház – 2025. jan. 11.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!