Program


Devich Benedek és Gorka Plada kamaraestje

Devich Benedek és Gorka Plada kamaraestje

A két fiatal művész, Devich Benedek és Gorka Plada a klasszikus-romantikus, virtuóz repertoár helyett a 20-21. századi alkotások világában talált zenei otthonra. Szeptemberi műsoruk fő célja, hogy bemutassa a nagybőgő lírai arcát, de a finom érzékkel összeállított program a zongora elmélyült sokszínűségét is reflektorfénybe helyezi.

Jegytípusok


3 000 Ft
Földszint

Aktuális előadások



Műsor:
Johann Sebastian Bach: D-dúr gambaszonáta, BWV 1028
Serge Koussevitzky: fisz-moll nagybőgőverseny, op. 3
Kurtág György: Les Adieux
Leoš Janáček: Zongoraszonáta 1905.X.1., „Az utcából”
*****
Kurtág György: Devich Sándor emlékezete
Kurtág György: Jelek, játékok és üzenetek 6 – Message-consolation à Christian Sutter
Ligeti György: Zongoraetűdök – 16. Pour Irina
Claude Debussy: 12 etűd – 6. Pour les huit doigts, 10. Pour les sonorités opposées, 11. Pour les arpèges composés
Ernest Bloch: A zsidó életből – 1. Ima – Devich Benedek átirata
Gustav Mahler: Rückert-dalok – 4. Ich atmet’ einen linden Duft – Devich Benedek átirata

Közreműködik:
Devich Benedek – nagybőgő
Gorka Plada – zongora

A két fiatal művész, Devich Benedek és Gorka Plada a klasszikus-romantikus, virtuóz repertoár helyett a 20-21. századi alkotások világában talált zenei otthonra. Szeptemberi műsoruk fő célja, hogy bemutassa a nagybőgő lírai arcát, de a finom érzékkel összeállított program a zongora elmélyült sokszínűségét is reflektorfénybe helyezi. A koncertet Kurtág Györgynek ajánlják, akihez Benedeket nem csak nagyszülei és szülei zenei munkásságán keresztül fűzik szoros szálak, de személyesen is együtt dolgozhatott a zeneszerzővel, amikor a nagyapja, Devich Sándor emlékére született darab ősbemutatójára készült.

A Junior Prima díjas Devich Benedek pályája kezdete óta egyik legfontosabb missziójának tekinti a nagybőgő mint szólóhangszer bemutatását. Szenvedélyes meggyőződése, hogy a nagybőgő hangszínskálája éppen olyan kimeríthetetlen, mint a vonós hangszercsalád ismertebb és megbecsültebb tagjaié. Koncertjein arra törekszik, hogy a hegedű- és csellóestek gazdag rezgésű élményét nyújtsa a közönségnek, amit nemcsak a viszonylag szűk nagybőgő-irodalom műsorra tűzésével ér el, hanem saját maga által készített átiratokon keresztül is kifejezésre juttatja hangszere sokoldalúságát.

Gorka Plada zongoraművésszel a berlini Hanns Eisler Főiskolán találkoztak először, majd váltak állandó kamarapartnerekké. Plada a 2023-as Steinway szponzori díj nyertese, tanárai között Schiff András és Eberhard Feltz nevét is megtaláljuk, illetve olyan neves művészekkel léphetett már fel, mint Stefan Dohr vagy Valeriy Sokolov. A duó számos nemzetközi fesztiválon mutatkozhatott be az elmúlt évek során, például a kamarazene fellegvárának is tartott IMS Prussia Cove, a Kronberg Academy „Chamber Music Connects the World”, a Heidelberger Frühling és a lengyelországi Krzyzowa Music koncertjein.

Ajánló


Csak én. Hát persze, csak én. Ki más, ez volna az éneklés lényege, ha szólista az ember. Csak ő, az…

Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!