Program


Celluloid Nights by Cinema Niche: Alkonyattól pirkadatig

Celluloid Nights by Cinema Niche: Alkonyattól pirkadatig

From Dusk Till Dawn
amerikai horrorvígjáték, 108 perc, 1996
angol nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 12. csütörtök, 19:00

Rendező: Robert Rodríguez
Szereplők: George Clooney, Quentin Tarantino, Harvey Keitel, Juliette Lewis, Ernest Liu, Salma Hayek

Vetítés 35 mm-es kópiáról!

A Celluloid Nights szeptemberi vetítésén ismét nagyvásznon mutatkozik be Quentin Tarantino első saját forgatókönyve, amelyet Robert Rodríguez porolt le a 90-es évek derekán, és adaptált minden filmrajongó számára megkerülhetetlen kultfilmmé. Hosszú idő után újra 35mm-es filmszalagon, az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében. 

Quentin Tarantino és George Clooney a kegyetlen Gecko fivérek szerepében in medias rex mutatkoznak be a vásznon, miközben Fuller tiszteletes (Harvey Keitel) és családja útját keresztezik. A szedett-vedett banda egy éjféli randevúra igyekszik a Titty Twisterbe, Mexikó legforróbb kuplerájába, ahol végleg kicsúszik kezük közül az irányítás. A filmet Tarantino 1990-ben írta egy speciális effektekkel foglalkozó cég megbízásából, és egyértelműen az amerikai B-filmes hagyományok tisztelőinek szól, az évek során mégis olyan kultfilmmé alakult, amely Clooney és Salma Hayek karrierjében is fordulópontot jelentett, Tarantinot pedig a Ponyvaregény után még egy lépéssel közelebb repítette ahhoz a globális filmrajongó/rendezősztár perszónához akit ma ismerünk. 

Jegyár: 3.900 Ft

Ajánlatunk


2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett helyiség a Budavári Palota a századforduló magyar iparművészetének csúcsteljesítménye volt. Az 1900-as párizsi világkiállításon nagydíjat nyert terem Hauszmann Alajos tervei alapján készült el, kialakításában a kor legjobb magyar művészei és iparosai vettek részt.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!