Program


„Bomba, virágcsokorban.” - Márai Sándor az ünnepekről

„Bomba, virágcsokorban.” - Márai Sándor az ünnepekről

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadásokon kivetített képek, dokumentumok és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív zenei kísérete segíti elő az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.

Jegytípusok


3 500 Ft
Belépőjegy

Aktuális előadások



Márai Sándor szívesen jegyezte le gondolatait az ünnepekről is. A karácsonyt különbözően látta élete egyes szakaszaiban: más volt a Mikó utcában, amikor kutyát ajándékozott feleségének, más a világháború idején és ismét más jelentése volt a száműzetésben. Az est írásai között egyházi és állami ünnepek mellett megismerhetjük gondolatait a névnapról is, mindezt a tőle megszokott sajátságos, hol komoly, hol csipkelődő stílusban.

Közreműködnek:

Mészáros Tibor történész

Hirtling István színművész

Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a megszokottól eltérően az előadást a Budapesti Történeti Múzeumban tartjuk meg. (1014 Budapest, Szent György tér 2.)

Ajánló


Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme, Szellemfi játékkedve és…

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!