Program


BKFM | Sci-fi a századelőn – Válogatás a Seydoux-Pathé Alapítvány némafilmjeiből

BKFM | Sci-fi a századelőn – Válogatás a Seydoux-Pathé Alapítvány némafilmjeiből

A filmek konzerválási és restaurálási munkálatait a La Cinémathèque française, a GP Archívum és a Jérôme Seydoux-Pathé Alapítvány végezte a Jérôme Seydoux-Pathé Alapítvány filmgyűjteménye alapján.

Jegytípusok


3 000 Ft
Földszint

Aktuális előadások



Közreműködik:
Fekete-Kovács Kornél – trombita
Gőz László – harsona
Kurtág György Jr. - élő elektronika
Lukács Miklós – cimbalom

A Jérôme Seydoux – Pathé Alapítvány gyűjteménye bővelkedik a némafilmes korszak kincseiben, amelyeket az 1896-ban filmgyártásba kezdett Pathé cég készített. A megőrzött és restaurált filmek között válogatott vígjátékok találhatók, amelyek képzeletbeli, nem valós világokon, helyzeteken és eseményeken alapulnak, és a tudomány és a technológia lehetséges fejlődését mutatják be. A vetítővásznon feltámadó sci-fiket a Fekete-Kovács Kornéllal kibővült Moment’s Notice Trio pillanatban születő élőzenei diskurzusai értelmezik tovább, amelyek alapját a szabad improvizáció és az elmélyült kamarazene, fűszerét pedig a különféle zenei műfajokban szerzett évtizedes tapasztalat adja. A filmek konzerválási és restaurálási munkálatait a La Cinémathèque française, a GP Archívum és a Jérôme Seydoux-Pathé Alapítvány végezte a Jérôme Seydoux-Pathé Alapítvány filmgyűjteménye alapján.

Ajánló


Az év egyik fénypontja 2024-ben is a Klasszikus karácsony, melyen a régit az újjal, a hagyományt az innovációval kapcsolja össze…

Ünnepi a pillanat, vörös szőnyegen vonulhatunk be a Győr Városi Egyetemi Csarnokba október 22-én.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!