Program


Bíró Eszter 30 - Exkluzív jubileumi koncert

Bíró Eszter 30 - Exkluzív jubileumi koncert

30 év meghatározó emlékei zenében, történetekkel, vetítéssel, művész barátokkal, meglepetés vendéggel.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Bíró Eszter 30
Exkluzív jubileumi koncert sztárvendégekkel

Vendégek:

Csengeri Attila
Falusi Mariann
Gerendás Péter
Widder Kristóf
Budapest Klezmer Bandből: Jávori Ferenc “Fegya”, Gazda Bence, Kohán István, Nagy Anna
és egy meglepetés vendég!

Közreműködnek:
Födő Sándor - zongora, harmonika, ütőhangszerek
Cserta Balázs - fúvós hangszerek
Csókás Zsolt - gitár
Szabó Dániel - cimbalom
Papesch Péter - basszusgitár

Vetítés: Seres Flóra
Hang: Korsós András

Miként lehet, egyáltalán szabad-e 30 év történéseit egy alkalomba, ám mégis egy véges estébe sűríteni? Mindenki nem szerepelhet benne, ez biztos, hiszen akkor sosem mennénk haza, de ki az, aki semmiképp sem maradhat ki?

Az is kérdés, hogy mi az, amit a művész épp meg szeretne magából mutatni, mi az, ami számára a csúcspont volt, mik voltak a fordulópontok, egy-egy véletlennek tűnő, de valójában sorsfordító találkozás a színpadon vagy épp a kulisszák mögött.

Volt-e ezen a göröngyös, hullámzó, érzelmektől fűtött, a csalódottság és boldogság könnyeivel átmosott művészi pályán olyan emberi gesztus vagy megrázó mélypont, amelyekről eddig nem akart a nyilvánosság előtt beszélni, de egy ilyen jubileumon kikívánkozik. Melyek lehetnek egy sokaknak teljesnek tűnő, a művész számára hiányokkal megélt pálya legszebb pillanatai, dalai, mondatai, képsorai...

Az énekesnő és színésznő tehát ez alkalommal a lehetetlenre vállalkozik. Mégis megpróbálja, nekifut, nekiveselkedik, csak úgy, mint az eddigi kihívásoknak. Pályatársai és barátai, zenekar, no és egy szívéhez igazán közel álló meglepetés vendég is elkíséri ezen az izgalmas utazáson. Ünnepeljen velünk ezen a kivételes estén!

1994-ben egy 16 éves gimnazista mutatkozott be a Miss Saigon főszerepében, a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Rock Színház és az Operett Színház szuperprodukciójában. Akkor még előadásonként 6000 néző élhette át a vietnámi lány megrázó történetét, miközben a világon egyedülálló módon a színpadról igazi helikopter szállt fel a monumentális díszletek közül. Bíró Eszter az akkori legnagyobb sztárok - Kaszás Attila, Szolnoki Tibor, Csengeri Attila…- partnereként hirtelen a budapesti Radnóti Gimnázium padjából a magazinok címlapjára került. Még érettségi előtt debütált a Dorian Gray női főszerepében a londoni West Enden, majd Presser Gábor felkérte a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról 25. évfordulójára készült lemezére. 21 évesen - azóta is egyedüli magyarként - megnyerte a Blue Pearl Fiatalok Eurovíziós Fesztiváljának 1. helyét Rovinjban. Ezt követően felvették az akkor még Színművészeti Főiskolára, majd egy év után New York egyik legelismertebb színiakadémiáján folytatta tanulmányait. A lediplomázást követően Off-Off Broadway turnén debütált a Jézus Krisztus Szupersztár pennsylvaniai előadásain. Hazatérve 6 éven át volt a Budapest Klezmer Band szólistája, amivel végigturnézta fél Európát. Többek között volt Az Operaház fantomja Christine-je, a Mozart! Nannerlje, a Hegedűs a háztetőn Hódelje, az Elfújta a szél Melanie-ja vagy éppen az Al di Meolával és Horgas Eszterrel előadott Carmen Micaela-ja. Fontos állomásként élte meg, amikor saját quintetjével visszatérhetett egy amerikai turnén Washingtonba és New Yorkba, ahol vendége a Grammy-díjas Frank London volt. Filmszerepei közül kiemelkedett Eszter alakítása a Csoda Krakkóban c. magyar-lengyel filmben. 2013-tól családoknak is készít lemezeket, előadásokat. 2014-ben Fonogram-díjat kapott az év gyermekalbumáért, az Állati Zenés ABC-ért. 4 szólólemez, 3 gyerekkönyv, 3 gyereklemez, közel 100 klip, saját TV-sorozat – a 4 éve a JimJam TV-n futó Az Időmanó kalandjai 23 résszel-. Falusi Mariannal közös estje, az Egy kicsit ide, egy kicsit oda 12 éve született, amellyel azóta is járják az országot.

Az elmúlt években mind inkább elmélyült a jiddis és héber zenei világban, és több albumán és produkciójában foglalkozott a Holokauszt történetével. A teljesség igénye nélkül: Szép Ernőről és Szenes Hannáról szóló darabok, Mikor lesz az már? és Ezter albumok, Kaddis, amelyet 2024-ben a legjobb világzenei albumok között jelöltek Fonogram-díjra. Ciprus, Anglia, Izrael, Hollandia, Lengyelország, Szlovénia, Románia, Spanyolország, Németország, Portugália, Oroszország, Olaszország, USA csak néhány ország, ahol turnézott.

Az elmúlt években az éneklés és színészi feladatok mellett két gyermek édesanyja, kutyagazdi, író, dalszerző, rendező, producer, egyetemi diák és művészeti vezető.

A jubileumi műsorban az énekesnő és színésznő pályafutásának legmeghatározóbb szerepeiből és dalaiból idéz. A dalokon és archív felvételeken keresztül, művész barátai és egy különleges meglepetés vendég közreműködésével visszarepülhetünk az időben és végigkísérhetjük az elmúlt 30 év legszebb pillanatait.

Az NKA támogatásával.

Ajánlatunk


Két generáció és két világnézet kóstolgatja egymást igen szellemesen, és hamarosan kiderül: mindenkinek kapaszkodnia kell, ha tartani akarja az iramot.

Ajánló


A nagy érdeklődésre való tekintettel, dupla Geszti Sixty koncert az Arénában!

Az 1956-os emblematikus zeneszámokat és megrázó szöveges idézeteket gondosan kidolgozott dramaturgia szerint a korabeli Filmhíradó felvételeivel egységben készítettük.

Zenedráma két részben Choderlos de Laclos regénye nyomán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!