Program


ANALÍZIS (TÁRSASÁG) - #7. (ÚJJÁ)SZÜLETÉS // Juhász Anna és Rácmolnár Lili

ANALÍZIS (TÁRSASÁG) - #7. (ÚJJÁ)SZÜLETÉS // Juhász Anna és Rácmolnár Lili

Az Analízis (Társaság) - Irodalmi találkozások önmagammal Juhász Anna (irodalmár) és Rácmolnár Lili (pszichológus) sorozata a K11-ben. Az Analízis irodalmi-pszichológiai estjein a legközösebb tapasztalásaink, az életünket meghatározó folyamatok, az elme állapotai kerülnek a fókuszba minden hónapban! A szeptemberi alkalom témája az (újjá)születés.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 12. csütörtök, 19:00

A születésünk körülményei meghatározóak az életünkre. De ami még jobban meghatároz minket, azok az újjászületéseink. A személyiség legérdekesebb és legnehezebb része, hogy nem fix - és sosem a “nyugalomban” fejlődik. Mindig a krízis az, ami formál; előbb szétszed, majd életre hívja az újat - pont, mint a szülés-születés.

A terápiás folyamatokban és az önismereti útunkon újra és újra megszüljük önmagunkat.

Ahogy Tandori Dezső írja: “Széthulltam arra az egy darabra, ami mindig is voltam.” Hány újjászületése volt emberileg, szakrálisan és alkotói létben Karinthy Frigyesnek? Egy háború utáni újrakezdés hoz-e újjászületést egyéni szinten, pl. Pilinszky Jánosnak? Tavasszal aktuális a megújulás, de az újrakezdés az élet körforgásában mindig aktuális, ahogy Vas István mondta: "Mindig az újrakezdés az igazi folytatás, és ugyanazt folytatja minden igazi kezdet."

De vajon hányszor lehet újjászületni egy élet során?

És egyáltalán: mindenki képes rá?

Ajánlatunk


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

A Tesztoszteron ironikus és humoros látlelet a nemek közti különbségekről és azonosságokról, frusztrációkról és félelmekről, magunkkal hozott és öntudatlanul is működő családi mintáinkról.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Wayne Eagling – Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban

Valahol, egy franciaországi nyaralóban Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak egy kellemesnek ígérkező hétvégére. Az egyik vendég, Bernard legjobb barátja,…

A New York-i Broadway-ról Londonba és most Budapestre Erkel színház – 2025. jan. 11.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!