Program


Altalena Sorozat: Klasszikusok klarinéton Kéringer Dávid előadásában

Altalena Sorozat: Klasszikusok klarinéton Kéringer Dávid előadásában

Jegytípusok


3 500 Ft
Belépőjegy

Aktuális előadások



Műsor: 
 

F. Kreisler: Preludium és Allegro (Kéringer Dávid átirata)         

R. Schumann: Fantasiestücke Op.73, I. Tétel  

L. Spohr: Klarinétverseny, Op.26 No.1, II. Tétel  

A. Messager: Solo de Concours  

W. A. Mozart: Klarinétverseny, K.622  

Összesen: 50 perc

Kéringer Dávid jelenleg az Egyesült Államokban él és a „The Orchestra Now” együttes tagja. Szólistaként fellépett már Magyarországon, Ausztriában, Olaszországban, Japánban és az Egyesült Államokban. A 2020-as Danubia Talents Vienna verseny győztese fúvós kategóriában. Közreműködőként fellépett szimfonikus zenekarokban, több nagysikerű magyar és nemzetközi színházi produkcióban, illetve a Virtuózok televíziós komolyzenei tehetségkutató műsorban. Többször játszott a Carnegie Hallban, a Művészetek Palotájában, a Zeneakadémián, a Wiener Musikvereinban, és további rangos koncerttermekben.

Alapdiplomáját a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte, majd mesterfokozatot az Universität für Musik und darstellende Kunst Wien növendékeként kapott. 2022-ban Fulbright Ösztöndíjjal a Bard College zenei tanszékének posztgraduális programjában töltött el egy évet. 

 

Kanizsár Noémi a Bartók Béla zeneművészeti Szakközépiskola kiváló korrepetítora és klarinétjátékosok keresett kamarapartnere. A két művész ebben az intézményben dolgozott először együtt Gyulai Endre osztályában. Közös sikereik közé tartozik egy első helyezés az Országos Klarinétversenyen 2013-ban, valamint több hangverseny és televíziós fellépés. 

 

 

A koncerten a klarinétra íródott repertoár népszerű, klasszikus darabjai mellett elhangzik Kéringer Dávid egy saját átirata is. Műsoron Mozart, Schumann, Spohr, Kreisler, és Messager művei lesznek hallhatóak.

 

 

 

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!