Program


A zene világnapja

A zene világnapja

A Győri Filharmonikus Zenekar romantikus zeneszerzők műveiből összeállított, igényes programmal köszönti a Zene világnapját bérletindító soproni hangversenyén.  több

Jegytípusok


6 300 Ft
Erkély, Földszint, Zsöllye

Aktuális előadások



Győri Filharmonikus Zenekar

Műsor:

Erkel F.: Hunyadi László — nyitány                                    

Liszt F.:   2. (A-dúr) zongoraverseny, S.125                           

***      

C. Franck: d-moll szimfónia

Közreműködik: Balog József — zongora

Vezényel: Berkes Kálmán         

A Győri Filharmonikus Zenekar romantikus zeneszerzők műveiből összeállított, igényes programmal köszönti a Zene világnapját bérletindító soproni hangversenyén. Erkel Ferenc 1844-ben bemutatott Hunyadi László című operájának egy évvel később készült, a partitúra legismertebb motívumait összefűző, a verbunkos zene heroikus hangját megszólaltató nyitánya a magyar szimfonikus zene egyik első, önállóan is gyakorta felcsendülő remekműve. Liszt A-dúr zongoraversenye a weimari korszak nagy darabja: a monotematikus szerkesztés elvét követő kompozíció egy tételbe sűríti össze a hagyományos versenymű nagyformáját. A rendkívül igényes zongoraszólót a magyar zongoraiskola vezető művésze, a csillogó virtuozitást a mély zenei mondanivalóval párosító Balog József szólaltatja meg. A koncert második félidejében a francia romantika nagy mestere, César Franck életművének egyik reprezentatív alkotása, a grandiózus d-moll szimfónia csendül fel. A Győri Filharmonikus Zenekart Berkes Kálmán vezényli.

Ajánló


A jó meséknek dallama van! Fessük meg együtt Lackfi János legviccesebb, legszebb, legfurább történeteit – hangokkal!

Juan Diego Flórez egyike napjaink legjelentősebb vokális előadóinak, akit a BBC minden idők legjobb tenorjai közé sorolt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!