Program


A vegán konyha alapjai Kovács Zoltánnal
10

A vegán konyha alapjai Kovács Zoltánnal

Szeretnél új alapanyagokat kipróbálni a főzés során? Örülnél, ha egy profi megmutatná, hogyan készíts bechamelmártást, gluténmentes főzeléket, tojásmentes piskótát osztatlan sikerrel? Netán ételérzékenységgel élsz együtt?

Jegytípusok


25 000 Ft
Főzőest-jegy

Aktuális előadások



Az est házigazdája, Kovács Zoltán kreatív vegán séf 30 éves szakmai tapasztalattal és 15 éves vegán múlttal rendelkezik. Szakmai vezetésével a Napfényes Étterem Közép-Európa legrangosabb vegán à la carte vendéglátóhelyévé vált. A Napfényes Vegánséf YouTube csatorna feliratkozóinak száma hamarosan eléri a huszonötezer főt.
Tölts el egy élménydús estét a pároddal, barátaiddal együtt és a közös alkotás és vacsora során fedezd vel a vegán konyha tápláló sokszínűségét!

PROGRAM:
– anyagismeret, beszerzési források
– főzéselméleti alapismeretei
– gyakorlati módszerek
– vágástechnikák
– egyéb konyhatechnológiai eljárások
– egyéni és csoportos előkészítés, főzés
– közös vacsora

MENÜ*:
– Zöldségkrémleves pirított magvakkal
– Szejtánkészítés – gyúrás, főzés, vágás, panírozás, sütés
– Gabonafasírt főzése – formázás, sütés
– Lasagne készítés – bolognai ragu és bechamelmártás
– Zöldborsófőzelék (gluténmentes)
– Tavaszi céklasaláta
– Meggyes-diós piskóta

* A menü változtatásának jogát fenntartjuk!

IDŐPONT: 2024. november 5. kedd, 17:00–21:00
HELYSZÍN: 1143 Budapest, Gizella út 36. (korábbi Borostyán Bistro)
AJÁNDÉK: az ételek nyomtatott receptje

Az előre megvásárolt jegyek visszaváltása kizárólag akkor áll módunkban, ha a rendezvény vis maior vagy a nem elegendő létszám miatt elmarad.
Korhatár: 15 év
Létszám: min. 7 fő, max. 18 fő.

Kovács Zoltán, a Napfényes Étterem kreatív vegán séfje:
„Több mint 15 éve tértem át vegán életmódra, és azóta a szervezetemet sokkal természetesebbnek, tisztábbnak, könnyebbnek érzem. Hivatásos szakácsként is kihívást jelentett az áttérés az új alapanyagokra, azok változatos és ízletes elkészítésére. Kitartásomban mély elhatározásom segített és adott erőt a folytonos megújuláshoz, és tudom, hogy eddigi életem egyik legmeghatározóbb, legbölcsebb döntése volt a teljes szemléletváltás az életmód és a konyhaművészet terén.
A szakács vizsgát a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában tettem le 1992-ben, majd ugyanitt megszereztem a cukrász és felszolgáló képesítést is. Ezt követően pedig a KVIF Vendéglátó Szakmenedzser felsőfokú képzést is elvégeztem.
2008 óta irányítom a Napfényes Étterem konyháját, amely folyamatos fejlődésre, változásra ösztönöz. 2010 óta tartok rendszeresen főzőtanfolyamokat, workshopokat, és hívnak élő televíziós műsorokba bemutató főzésre, kóstoltatásra, ez idáig több mint 100 alkalommal.
3 éves a Napfényes Vegánséf YouTube-csatorna, ahol pedig közel 200 receptvideó áll mindenki rendelkezésére.
Munkatársaimmal, barátaimmal azért dolgozunk, hogy minél több emberhez eljusson a vegán szemlélet, és megtapasztalják a tiszta növényi táplálkozás előnyeit. Igyekszünk úgy elkészíteni az ételeket, hogy azok gasztronómiai élményt nyújtsanak, emellett egészségesek és táplálóak is legyenek. Fontos, hogy mindannyian, akik a Napfényes Étteremben dolgozunk, legalább a vegetárius életmódot követjük, mert hisszük, hogy így válhatunk igazán hitelessé és követendővé a világban.”

SZERETETTEL VÁRUNK!
Kovács Zoltán és a Napfényes Főzőworkshopok munkatársai

Ajánló


A Várnegyed története férfiaktól hangos: mintha kizárólag csak uralkodókról, államférfiakról, hadvezérekről, katonákról és építészekről szólna. A Budai Várséták programjában azonban…

Ismerd meg velünk legendás építészünk, Hauszmann Alajos munkásságát, valamint fő műve, a Budapest ikonikus épületegyüttesének számító Budavári Palota és környezete…

Discover 800 years of history as you embark on a guided walking tour in Budapest. Explore the highlights of Buda…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!