Egyéb, Tánc

26 program


Kecskemét Táncegyüttes Kaleidoszkóp premier bemutató Jegyvásárlás
13 Esemény

"A szűk völgyekben, a világ nyüzsgésétől távol élő erdélyi emberek, még szoros egységben léteznek a természettel. A dombhajlatokban, völgyekben meghúzódó falvak között fatemplom tornya szökik a magasba, vásárok viselik magukon évszázadok kincseit és összehordott maradványain magyarral, cigánnyal, románnal együtt táncolva élvezi az életet megmutatva az erdélyi paraszti zsenialitás máig létező nyomait..."

Néptáncünnep Jegyvásárlás
13 Esemény

A Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület hagyományos gálaműsorait láthatják a nézők a Barlangszínházban.

A szőke ciklon Jegyvásárlás
13 Esemény

Bizony, az élet nem fenékig lektűr. Még az olyan szakavatott tollforgatók is kerülhetnek alkotói válságba, mint Jenő, aki a feltűnni vágyó kezdő írók lendületével sóhajtozik az üres lap előtt. A könyvkiadónak hetykén azt ígérte, hogy délre kész a kézirat… És már reggel tíz óra van. Nézi ablakából a szemközti kávéházba igyekvő alakokat. Téma után szimatol. És érkezik is balról vehemens tempóban: a kávéház forgóajtaján beleng a végzet előszele: a Szőke ciklon! Jenő írni kezd, de olyan tempóban, hogy ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja. A Viharsarok Táncszínház táncosai nemcsak, hogy lekövetik, de néhol még diktálják is a tempót. Kaland, banditák, lopott gyémánt, szerelem és sok-sok félreértés. Csalfa lányok, sok táncot lejtő legény – egy eltáncolt Rejtő-regény.
Társművészetek bevonásával a darabban megjelennek akrobatikus és színpadi kortárs elemek.
A darabban a narrátor szerepét (aki Rejtő Jenő – P. Howard megszemélyesítője) Csomós Lajos Jászai Mari-díjas színművész alakítja.

Willany Leó est - Itt mindenki fellép, aki látszik a sötétben! Jegyvásárlás
13 Esemény

A Willany Leó előadásoknál az a koncepció, hogy nincs koncepció. Különböző műfajokból érkező előadók találkoznak a Trafó stúdiójában azzal a céllal, hogy egy olyan előadást hozzanak létre amiről még ők sem tudnak semmit. Minden szerdán 21:30-tól várunk Titeket a Trafó stúdiójában!

Lia Rodrigues (BR): Encantado Jegyvásárlás
13 Esemény

Az előadás akár egy (ön)gyógyító rituálé: Rodrigues és társulata a gyógyulás szellemeit - az encantadosokat - idézik meg. A címválasztás oka sokrétű: a munkafolyamat a covid-19 okozta egészségügyi válsággal összefüggésben indult és abból a vágyból született, hogy az encantadosok erői által varázsolják el a világot, és állítsák helyre annak törvényes rendjét. 11 táncos 140 színes takarót hív segítségül állandó alakváltáshoz.

Tánctanfolyam + táncház a Hagyományok Házában (19-01h) Jegyvásárlás
13 Esemény

A Hagyományok Háza állandó táncháza, melyet 19-21 óráig tánctanítás előz meg. A tánctanításnak és a táncháznak a Hagyományok Háza Átriuma ad otthont, minden szombaton 19 óra és hajnali 2 között! Szombat esténként itt a helyed a Hagyományok Háza táncházában, tanuld és járd velünk a táncot!

Táncház a Hagyományok Házában (21-01h) Jegyvásárlás
13 Esemény

A Hagyományok Háza állandó táncház-sorozatának a Hagyományok Háza Átriuma ad otthont, minden szombaton 21 óra és hajnal 2 között.
Szombat esténként itt a helyed a Hagyományok Háza táncházában, tanuld és járd velünk a táncot!

TáncTalálka Jegyvásárlás
13 Esemény

Társastánc workshop egyedülállóknak

Ede Madame Ismerkedő Estje - Fiú sajnos elfogyott
13 Esemény

Május 31-én, pénteken, 20:00-tól jön Ede Madame Ismerkedő Estje!

Ede Madame Ismerkedő Estje - Lány sajnos elfogyott
13 Esemény

Május 31-én, pénteken, 20:00-tól jön Ede Madame Ismerkedő Estje!

Tázló klub - Moldvai csángó táncház Jegyvásárlás
13 Esemény

19.00 moldvai tánctanítás: Molnár Előd, Tuboly Zsófi
20.00 moldvai táncház, muzsikál a Tázló együttes
Szünetben: daltanulás Enyedi ÁgnesselImmobile / Enyhülés - táncelőadások Jegyvásárlás
13 Esemény

„Mi mindannyian túl vagyunk már valamin, valami bűnön vagy cselekvésen.
Még a pillanatra is pontosan emlékszem, amikor rágyújtottam életem első cigarettájára. Minden megállt és elnémult rajtam.
Hátam mögött ovális tükör, benne egy önmagát figyelő antilop képe. Körülötte szépség és égi angyal koszorú, havazik. A szoba padlózata tükör. Mindenki itt van, senki se keresi egymást.
Kőkemény arccal sírok. Mozdulatlan minden. Ez lenne a befejezés?”
(Pilinszky János)

Nép-Tánc-Ház a Göncöl Néptáncegyüttessel Jegyvásárlás
13 Esemény

Az estét a Göncöl Néptáncegyüttes év végi gálaműsorával nyitjuk.
17.00 órától élőzenei kíséret mellett szabad tánccal zárjuk az évet.

SakálVokál Jegyvásárlás
13 Esemény

„Táncolok míg élek, mert tánc nélkül nincs élet.” (M.Graham)

ÚJRA-HANGOLVA TÁNCGÁLA Jegyvásárlás
13 Esemény

Egy este, ahol 2 felvonásban a táncé a főszerep

A szőke ciklon Jegyvásárlás
13 Esemény

A Viharsarok Táncszínház táncosai nemcsak, hogy lekövetik, de néhol még diktálják is a tempót. Kaland, banditák, lopott gyémánt, szerelem és sok-sok félreértés. Csalfa lányok, sok táncot lejtő legény – egy eltáncolt Rejtő-regény.

Lengemesék - Nádtengeri rejtélyek -Inversedance - Fodor Zoltán Társulat -Táncpanoráma Keszthely Jegyvásárlás
13 Esemény

Ezúttal a sok kötetet számláló Lengemesék sorozatból az egyik legérdekesebbet állítottuk színpadra, mely cselekvő szereplővé teszi fiatal közönségünket. Ők szövik majd ugyanis a mese fonalát..

Jegyvásárlás
13 Esemény

Apák és fiak - Duna Művészegyüttes
Táncelőadás Nagy Albert gyűjtései nyomán
60 perc, egy felvonás, néptánc

Jegyvásárlás
13 Esemény

A produkció egy olyan kortárs táncszínházi mű, amelynek alapvető célja egy speciális hangvételű, valamint stílus jegyeket hordozó, mély gyökerekből táplálkozó zenének a dramatizálása és táncszínházi eszközökkel történő vizuális megjelenítése, illetve színpadra állítása.
60 perc, 12+, egy felvonás

Jegyvásárlás
13 Esemény

A Giselle a 19. századi romantikus balett stílusteremtő remekműve, népszerűsége a mai napig töretlen, címszerepe minden balerina álma. Az 1841-ben bemutatott darab Adolphe Adam muzsikájával hódította meg a világot. A produkció valódi kuriózum - a Győri Balett előadásában e misztikus, egyszerre gyönyörű és borzongató történet ezúttal Lajkó Félix zenéjével kel új életre.A bemutató a Bartók Tavasz keretében, a Fonó Budai Zeneházzal közös programként, a Müpa szervezésében valósult meg.

Catherine Gaudet (CA): The pretty things / Les jolies choses Jegyvásárlás
13 Esemény

Catherine Gaudet francia-kanadai koreográfus, aki közel 20 éve van a pályán, 2019-ben alapította meg saját társulatát, 2022-ben pedig elnyerte a Grand Prix de la danse de Montréal díjat. Abszolút lefegyverző koreográfiai nyelvet beszél: darabjainak őszinte, nyers fizikalitása lehetővé teszi, hogy mélyen belelássunk egy ember pszichéjébe és lelkébe.

Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Éljen Petőfi! - Tánc-szín-játék Petőfi Sándor életéről Jegyvásárlás
13 Esemény

A gazdag látványvilággal készülő műsorban a Nemzeti Színház ifjú művésze, Herczegh Péter kelti életre a költő alakját. A költőét, aki Zsuráfszky Zoltán szavaival „mindig egy üstökös, egy géniusz marad, aki a forradalmiságával, a lelkével, a verseivel utat mutat.”

Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Végvárak, vitézek Jegyvásárlás
13 Esemény

Kalandos táncszínjáték Fekete István A koppányi aga testamentuma című regényének ihletésére

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!